İSTANBUL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

MERHABA TİYATRO! (31.03.2016)

Bu oyunda herkese rol var!

Çeşitli nedenlerle tiyatro ile yüz yüze gelememiş vatandaşlarımızın hoş vakit geçirmelerinin sağlanması amaçlanan proje kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce belirlenen mekânlarda yetişkin ve çocuk oyunları gösterime sunulacak.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın yaptığı açıklamada; “Merhaba Tiyatro isimli projeyi hayata geçirerek, oyuncu seyirci ve mekân buluşmasını koordine ettiklerini” söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından maddi destek alan Tiyatrolar, Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle ücretsiz oynamaları gereken bir oyun için çeşitli zorluklar yaşayan gruplar, bu projenin hayata geçirilmesi ile tiyatrocuların ortak sıkıntısı olan tanıtım ve mekân sorununu bir nebze de olsa çözebilecek.

Proje kapsamında Nisan ve Mayıs aylarında çeşitli tarihlerde 5 ilçede, 7 kültür merkezinde toplam 30 oyun oynanmış olacak.

Projeye gönüllü olarak katılım sağlayan tiyatrolar ve tiyatrocular: Seyyah Oyuncuları, Uygur Sanat Tiyatrosu, İstanbul Kumpanya, Mavi Uçurtma, Akademi-Z, Tiyatroname, Ortadirek Tiyatrosu, Rampa Tiyatro, Tiyatro Kedi, Semiha Berksoy Opera Vakfı, Üstün Sanat, Fabrika Sanat, Parantez İçinde Tiyatro, Sarıyer Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Akkaş, Tiyatro Mie, Tiyatro Yeni Çizgi, Sistem Medya.

Alper Aykut Yayla, Aslı Nur Yayla, Baran Şaşoğlu, Gülşah Tomaç, Alper Tansı, Cafer Sadık Hadimioğlu, Emin Şenyer, Enis Ergün, Ramiz Balakin, Sibel Tomaç, Ümit Bağcı, Göher Ergün.

Projeye mekân sağlamak suretiyle destek veren kurumlar:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,

Bahçelievler Belediyesi,

Fatih Belediyesi,

Üsküdar Belediyesi

Kültür Merkezleri:

Bağcılar Prof. Dr. Abdülkadir Karahan Kültür Merkezi,

Bahçelievler Dr. Enver Ören Kültür Merkezi,

Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi,

Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi,

Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi,

Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi,  

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi

Projeye seyirci desteği veren kurumlar:

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü,

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü

Tamamen ücretsiz olan bu tiyatro oyunlarına katılmak için adı geçen kültür merkezlerine başvurmak yeterli.